Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, v úterý doberu antibiotika Doxybene a v pátek začnu brát nové platíčko antikoncepce Lyndynette 20. Sníží antibiotika ještě antikoncepci nebo už nemusím používat další ochranu? A je možné, že antibiotika oddálí menstruaci? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika doužívaná před začátkem užívání antikoncepce nemohou snížit její účinek. Samotné onemocnění, pro které jste užívala antibiotika, může způsobit nepravidelnosti menstruačního cyklu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x