Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohledně vlivu antibiotik a antikoncepce YAZ. Bylo mi řečeno, že v tu dobu co beru antibiotika Augmentin je snížen účinek antikoncepce - čili se musím chránit i jinak. Jak dlouho toto omezení platí? 100% ochrana nastane až po začátku nového plata antikoncepce? Pak mám druhý dotaz, má ,,snížená" antikoncepce stále nějaký účínek, co se týče menstruace? Myslíte, že ji budu mít normálně v den jak ji očekávám při běžném užívání, nebo se může opozdit? A jak mám v této situaci jednat prosím? Mám počkat až menstruace začne ikdyž mezi baleními nesmí být mezera? Děkuji moc předem, hodně mi pomůžete :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mých znalostí Augmentin nesnižuje účinek hormonální antikoncepce. Menstruace zcela pravděpodobně přijde tak, jak ji čekáte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: