Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, v pátek 12.4. jsem začala brát antibiotika Ospen 1500 a zároveň dobrala poslední pilulku z platíčka hormonální antikoncepce Diane 35. Nebyla jsem informovaná o snížení účinnosti hormonální antikoncepce a měla jsem dvakrát nechráněný pohlavní styk. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění u těchto konkrétních antibiotik? (někde se uvádí, že větší vliv na hormonální antikoncepci mají jen antibiotika proti TBC) a jaká je pravděpodobnost otěhotnění při mém konkrétním případu, tedy že jsem v pátek platíčko dobrala. děkuji, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ospen nijak nesnižuje antikoncepční účinek, tedy se otěhotnění obávat nemusíte. Platí to za předpokladu, že antikoncepci užíváte pravidelně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: