Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette 20 a zároveň Augmentin 625 mg. Chtěla bych se zeptat na případnou interakci? Jsem na konci platíčka Lindynette 20, Augmentin doberu v sedmidenní pauze. Nové platíčko začnu užívat již bez Augmentinu. Budu s novým platíčkem již plně chráněná? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Augmentin by neměl účinnost antikoncepce snížit, to dělají jen některá antibiotika například proti TBC, myslím že můžete být bez obav. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy (3. díl)
Články: Bolesti hlavy (3. díl)
Trápí-li Vás bolesti hlavy...
Lepku se u dětí nebojte. Neškodí, naopak chrání před celiakií
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: