Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, beru pravidelně antikoncepci Mercilon, v den, kdy jsem si brala první prášek z platíčka po sedmidenní pauze, jsem začala brát antibiotika Xorimax 500, na příbalovém letáčku jsem nenašla nic o tom, že by měly nějak ovlivnovat účinnost antikoncepce. Avšak upozornili mě na to v lékárně. Chci se tedy zeptat, jesli je nutné se chránit a na jak dlouho?Jsem z toho poněkud zmatená, protože na různých internetových diskuzích se dovídám něco jiného ohledně tohoto problému a když jsem volala své doktorce, tak mi řekla, že účinnost antibiotik na antikoncepci se poněkud přecenuje, sama nevím a mám z toho obavy.Prosím poradte mi, děkuji za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Také si myslím, že je tento problém přeceňován. Ale asi by bylo vhodné při užívání ATB pouřívat doplňkovou antokoncepci - kondom - až do konce příslušného cyklu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: