Antibiotika a antikoncepce

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je nějak ovlivněn účinek antikoncepce Nyssiela v kombinaci s antibiotiky Ospen 1500. Antibiotika beru 3x denně ale měla jsem už nechráněný sex s přítelem. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Tak jako jiná antibiotika, může i přípravek Ospen snížit účinnost perorální antikoncepce. Proto je doporučeno v cyklu kdy jsou antibiotika nasazena použít ještě i kondom, pokud by se menses nedostavila,udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: