Antibiotika a antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli mohu být těhotná, když jsem brala antibiotika Ospen a antikoncepci Yaz. Pohlavní styk jsem měla druhý den po dobrání antibiotik a pak ještě dva dny za sebou. Dočetla jsem se až teď, že by se mělo chránit také týden po dobrání antibiotik. Po jejich dobrání uběhl týden, ve kterém jsem měla asi dvakrát lehké špinění, a měla bych dostat menstruaci. Již je to dnes třetí den, co měla přijít, a stále se nedostavila. Pobolívá mě lehce hlava, cítím celkovou slabost a mám bolest v podbříšku a bedrech, ale to před menstruací nemívám. Také jsem asi necelý tři týdny zpět během užívání antibiotik zapomněla užít jednu antikoncepční pilulku a vzala jsem si jí až druhý den ve stejnou dobu, co si jí mám vzít, takže jsem si vzala dvě najednou. Chci si udělat těhotenský test, ale na ten je asi ještě příliš brzo. Děkuji Vám za odpověď. S pozdravem Pavlína

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivni antikoncepci méně než se traduje, menses přichází v 7 denní pauze pokud by se v ni nedostavila udělejte si pro jistotu gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: