Antibiotika a gyrablock

Dobrý den, asi před 5 dny jsem dostala zánět močového měchýře. Užívám antibiotika Gyrablock 400 a současně antikoncepci Lunafem. Během léčení jsem měla pohlavní styk. Mohou tyto antibiotika nějak ovlivnit účinek antikoncepce??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gyrablock by účinnost hormonální antikoncepce ovlivňovat neměl (příbalová leták ani dopln. info toto neuvádí), přesto bych po dobu jeho užívání doporučovala hlavně z hygienického hlediska užívání ochranných barierových metod (kondom). Je to ohleduplné i k partnerovi, protože nedojde k možnému přenosu bakterií ze zánětu moč. cest ženy (dokud není plně zaléčen). Urologický systém a pohlavní jsou i u ženy těsně propojeny krevním řečištěm. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: