Antibiotika a ha

Dobrý den chtěla bych se zeptat na ovlivňování antikoncepce antibiotiky. Beru antikoncepci lindynette 20, v příbalovém letáku mimo ostatní píše že ji ovlivňují někteerá antibiotika(imfacilin a ampicilin). Já momentálně beru Clarithromycin-ratiopharm(léčivá látka clarythromyvinum)...takže nemají tyto antibiotika vliv na ha?děkuji předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, U Clarithromycinu vliv na hormonální antikoncepci udáván není, skutečně by se to týkalo jen rifampicinu a ampicilinu, které patří do jiných skupin antibiotik.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: