Antibiotika a kojení

Dobrý den, prosím o radu, vysvětlení, snad i o ujištění. Mám 6týdnů starého syna a během této doby užívám už po druhé antibiotika. jsem z toho hrozně vyděšená, že můžou malému nějak ublížit, měla jsem zánět v prsu,poprvé v jeho 4 týdnu života a teď po 14dnech se mi zánět udělal zase a opět beru antibiotika. Můj gynekolog mi řekl, že by se toho nebál, ale já si stejně nejsem jistá, jestli malému neubližuju podáváním antibiotik, když je vlastně nepotřebuje a je takhle maličký a hlavně ještě takhle v krátké době. Dostane se do mléka hodně škodlivých látek?Bojím se aby neměl nějaké problémy v pozdějším věku když teď do něj peru antibiotika, paraleny. Je mi to strašně líto, nevím jestli jsem raději neměla přestat kojit. Chlapeček je zdravý a šikovný nechci ho ničit antibiotikama. Co myslíte vy?co byste udělala na mém místě?moc děkuji za odpoveď Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel jste nenapsala, jaká antibiotika užíváte - většina z nich ale při kojení nevadí a dítěti neublíží. Pokud máte antibiotika od gynekologa na zánět prsu, zcela jistě Vám vybral taková, která miminku neublíží. Rozhodně bych Vám doporučila kojit dále. Nebojte se, chlapečkovi neublížíte. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: