Antibiotika a menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Minulý týden jsem brala antibiotika Nitrofurantoin na zánět ledvin. V pátek jsem měla dostat menstruaci, ale nedostala. Bohužel nemužu brát antikoncepci a měla jsem pohlavní styk. Mám bílý výtok, který nijak nezapácha a není hrudkovitý, ani žádné svědění nemám. Nemohla bych být těhotná? Žádné jiné těhotenské příznaky nemám. Mohla by se menstruace opozdit kvůli ATB? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, udělejte si těhot.test,pokud bude negativní, zopakujte s odstupem cca 5-7 dní. Lze vyčkat nástupu menstruace nebo zajděte ke gynekologovi na vyšetření.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: