Antibiotika a menstruace

Měla jsem zánět ledvin a 7 dní jsem brala duomox 1000. Měla jsem za ten měsíc jeden chráněný sex ale menstruace se mi opozdila o týden. Mám se něčeho obávat nebo je to nermální?

Odpověď odborníka:

Menstruaci jste tedy měla, jen opožděnou, navíc jste měla chráněný sex. Pak je otěhotnění vysoce nepravděpodobné a obávat se nemusíte. Navíc samotné onemocnění často způsobí opoždění menstruace. Kdybyste přece jen těhotná i přes ochranu při sexu a přes to, že jste menstruovala, byla, Duomox by zárodek neměl poškodit, takže ani tak se obávat nemusíte.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Může alkohol vyvolat alergickou reakci?
Články: Může alkohol vyvolat alergickou reakci?
Nejčastější nežádoucí...
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Von Willebrandova choroba
Články: Von Willebrandova choroba
Von Wilebrandova choroba je...
Způsobují deodoranty opravdu rakovinu prsu?
Články: Způsobují deodoranty opravdu rakovinu prsu?
Možná už jste to také...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: