Antibiotika a následná operace.

Dobrý den,chtela bych se zeptat-pred tydnem jsem zacala jist antibiotika-Fromilid á 12 hod,pro počinajici zánět nosohltanu,teploty jsem neměla,jen velikou rýmu a škrábání v krku,bez kašle.Za tyden po dobrani atb jdu na planovanou operaci-zvětšení prsou.Je nejake nebezpeci pri narkoze,ze jsem tyden pred operaci dobrala antibiotika??Jinak se cítím v pořádku.Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Záleží na hodnotách zánětu v krvi, jestli jste schopna anestezie. I po banálním zánětu dýchacích cest se mění jejich reaktivita a můžou se objevit určité komplikace při probouzení z anestezie. Krom toho je augmentace prsou přeci jen vpravení umělého materiálu do těla, což je při nedoléčeném infektu potencionální riziko. Rozhodně by o tom že užíváte antibiotika měl vědět i operatér.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: