Antibiotika a pohyb

Chci se zeptat, zda si mohu nějak uškodit, pokud na antibiotika (konkrétně doxyhexal) budu rekreačně sportovat či se při chůzi lehce zapotím. Mám ho užívat 20 dní kvůli nějaké bakterii, která mi byla zjištěna z krve. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Samotná skutečnost, že užíváte antibiotika, není překážkou rekreačního sportu. Záleží ale na onemocnění, pro které se léčíte - jde-li např. o kožní nebo močovou infekci, lehká fyzická aktivita nevadí. Pokud ale trpíte např. borreliózou s příznaky, doporučoval bych klid.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: