Antibiotika a slunce

Dobrý den chci se zeptat jestli při antibiotikách Penbene 1500 000 mohu jít na slunce a pobývat venku, mám hnisavou angínu snad nemusím těch 7 dní jen ležet nebo ano? antibiotika beru 2 dny a je mě dobře a jsem bez teploty.

Odpověď odborníka:

Při užívání antibiotik je vhodnější omezit pobyt na sluníčku, protože se může senzibilizovat kůže a vzniknout vyrážka. Neznamená to ale, že byste nemohl vůbec ven, jen je třeba se vyhnout slunění a opalování.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
slunění | Od: stahor | 28.7.2013 08:54
Obecně jë slunění bráni jako zátěž organizmu, proto při akutním onemocnění by se neměl dotyčný/á slunit a to i bez užívání ATB.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: