| Nápověda

Antibiotika a sport

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli by mému tělu hodně uškodilo,kdybych po dobrání antibiotik Ospen začala chodit opět každý den pravidelně běhat. Není to nijak zvlášť velká zátěž a jedná se asi o 30 minut sportu.Co myslíte?Ptám se,jelikož vzpomínám,že kdykoliv jsem měla angínu a brala antibiotika,nesměla jsem ještě týden po dobrání sportovat.

Odpověď odborníka:

Krásný den-skláním se před Vaší silnou vůlí!! Doporučení rekonvalescence po ústupu akutních příznaků zánětlivého onemocnění není ani tak kvůli užívání antibiotik,jako spíše pro onemocnění samotné.Antibiotika jsou "pomůckou",omezí kvantum bakterií,tím má imunitní systém usnadněnou práci při vyrovnávání se s nemocí.Přesto má lidský organismus po období onemocnění zvýšenou "práci" a zaslouží si tedy relativně šetřící režim.Nikdo Vám samozřejmě nemůže aktivní sport zakázat,ani nepřijde "trest"v podobě další nemoci/alespoň tedy nemusí../-ale férové vůči tělesné schránce je respektovat rekonvalescenci..odhad tak 7-10 dní po odeznění akutní fáze..Záleží ale samozřejmě na Vašem klinickém stavu,takže kompetentní pro poradenství je Váš ošetřující lékař,který Vám stanovil diagnosu a doporučil medikaci..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+21 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vliv léků na zvýšení kys.močové v krvi - Orcal 10, Prestarium Combi, Atoris 20 Ráda bych věděla, zda léky, které užívám, mohou mít vliv na zvýšení kys. močové v krvi. Léčím se na vys. tlak a cholesterol a užívám Orcal10, Prestarium Combi, Atoris20. V září jsem byla v nemocnici na kapačkách z důvodu bolestí v kyčlích, které se táhly až dolů ke kotníkům. Nepomohly injekce, takže jsem byla odeslána do nem. Kyčle mám v pořádku, ale prý je to od páteře. Dostala jsem 10 kapaček. Sice se mi ulevilo, ale nevymizely bolesti úplně ani po rehabilitacích. Měla jsem brát Tralgit 100 a keště k tomu Ibalgin 400. Protože jsou bolesti velmi obtěžující tak beru ještě Tragit 100 ráno jeden a večer jeden. Ibalgin k tomu již ne. Také jsem si všimla že mi otékají trochu kotníky a právě v tom kotníku byla i dost urputná bolest. Nyní mi zjistili v krvi cca 460 jednotek (??) kys.močové. Dotaz: mohou to způsobit léky, které beru a které jsem brala ještě než jsem se do nemocnice dostala? Sice jsem upozornila lékaře na pravidelné prohlídce na to, že mi nohy otékají, ale zrovna v tu dobu u něho oteklé nebyly. Bylo mi řečeno že prý od léků to určitě být nemůže. Já tomu moc nevěřím. Myslím, zda ledviny nějak neutrpěly tím asi dost velkým množstvím léků. Byla mi určena dieta, kde však není zakázána káva, ale dočetla jsem se na netu, že se káva rovněž nesmí. Paní doktorka mi ji ale nezakázala, i když jsem se na ni vysloveně ptala zda kávu mohu pít. Děkuji za odpověď.
  • Zvětšení prsou přípravkem Beauty Bust Balance Chtěla jsem se zeptat...
  • Zelená rýma Jen se vás chci zeptat co může znamenat když mám jako trochu...
  • Hnede spinenie Chcem sa opytat ci je normalne ked 2,3 dni pred menstruaciou...
  • Zvětšená uzlina po uchem a křeč v hlavě Už asi měsíc mám zvětšenou a...
  • Cukání v oku a jeho okolí Trápí mě cukání v oku a někdy i v jeho okolí až k...
 
Kam dál
 
 
Klíště může přinést i smrt
Články: Klíště může přinést i smrt
Klíšťata mohou přenášet...
Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Články: Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Projevy této...
Hemofilie nemusí být pro sex překážkou
Články: Hemofilie nemusí být pro sex překážkou
Diagnóza hemofilie...
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Chci dítě – mohu podstoupit umělé oplodnění?
Články: Chci dítě – mohu podstoupit umělé oplodnění?
Schopnost počít, donosit a...
Revmatologické vyšetření
Články: Revmatologické vyšetření
Revmatologické vyšetření je...
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Články: Opuncie pomáhá proti kocovině
Doktor Jeff Wiese se svými...
Naposledy čtené: