Antibiotika a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a účinky antibiotik v případném počátku těhotenství. S přítelem jsme se rozhodli, že začneme pracovat na miminku a první pokusy byly ke konci ovulačního odbobí, poslední den a den po skončení ovulace, bohužel 3 dny poté jsem onemocněla angínou a lékař mi nasadil antibiotika Clarithromycin-Teva 250mg. Případné těhotenství není ještě potvrzeno, jelikož na MS čekám. Nechci stresovat, když otěhotnění není ještě potvrzeno. Je velké riziko, že případný plod bude užíváním antibiotik vážně poškozen, nebo je pravdou, že v prvních 2 týdnech těhotenství antibiotika nevadí??? Předem moc děkuji za odpověď!!

Odpověď odborníka:

Při graviditě a kojení je tento přípravek kontraidikován

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: