| Nápověda

Antibiotika a těhotenství

  • Dotaz od: Kamila
  • Publikováno: 4.11.2008

Dobrý den, na zánět močového měchýře užívám antibiotika Nitrofurantoin retard-ratiopharm. S manželem se snažíme o otětotnění, proto bych ráda věděla, po jaké době od dobrání léku se tělo "očistí" od účinné látky a je bezpečné otěhotnět. Někde jsem četla, že tyto léky lze brát i v těhotenství, můžeme se proto snažit o otěhotnění hned po skončení léčby? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o otěhotnění se můžete pokoušet prakticky bezprostředně po odléčení infekce močových cest. Vhodná je nicméně alespoň krátkodobá rekonvalescence organismu, řekněme týden. Nitrofurantoin lze omezeně užívat v těhotenství, avšak s výjimkou 3. trimestru.

 
Sleva na léky:
Jako uživatel uLékaře.cz získáváte slevu. Slevový kupón zde.
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
  • Masturbace Je normální, že když jsem přes víkend doma tak masturbuju i 3x denně...
  • Jsem alergik, ... Jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii...
  • Vstup do pochvy Mám takový problém. když mám pohl. styk, můj partner když do mě...
  • Bezradná Pane doktore.Není to tak dlouho co jsem Vám psala o potížích s výtokem...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: