Antibiotika a vaginální infekce

Chtěla jsem se zeptat. V nynější době užívám antibiotika Nolicin a chci si koupit i vaginální tablety Clotrimazol. Mohu ho používat, i když nyní užívám Nolicin? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Evo, Nolicin jsou chemoterapeutika, antiboitika patřící mezi chinolony, mají antibakteriální účinek, používají se proti bakteriím v gastrointestinálním či močovém traktu. Nevidím důvod proč užívat zároveň antibiotika - Clotrimazol, vaginální cestou? Pokud máte komplikace při užívání antibiotik, což je většinou mykotická infekce, byla by vhodnější antimykotiky, např. vaginální tablety Candibene. S pozdravem Dr. Hasalíková

MUDr. Lucie Hasalíková
MUDr. Lucie Hasalíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Nový Jičín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: