Antibiotika a vyrážka

Minuly tyden jsem brala antibiotika a chodila normalne do prace, ven a tak. Tohle pondeli jsem dobirala posledni pilulku a v utery hned se mi udelala koprivka na hrudi a jinak vsude po celem tele mam pupinky a svedi to. Mam dithiaden ale beru druhej den, neprijde mi ze pomaha, naopak se mi to dneska rozlezlo jeste vic. Beru ho 3x denne a k tomu jsem so dokoupila i mast Fenistil., ktery si.mazu i na bradu kde mam vyrazku.

Odpověď odborníka:

Kristýno, nepíšete o jaká antibiotika se jedná. S některými se na slunce nesmí, protože se mohou projevot vznikem vyrážky na osluněných místech /např. Doxyhexal, Doxybene atd./. Jinak by se mohlo jednat o alergickou reakci na ATB. Z antihistaminik zkuste Zyrtec nebo Zodac 1 tbl. denně. Vyrážka se nemusí ztratit hned, někdy to trvá i více dní. Pokud vyrážka nepřejde, navštivte lékaře.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: