Antibiotika, alkohol

Dobrý deň, potreboval by som vedieť, či môžem piť alkohol (myslím tvrdý a vo vačšom množstve) 3 dni po 17 dennej liečbe akné anitbiotikami doxybene. Ak nie, po akej dobe je to bezpečné? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, biologický poločas doxycyklinu po opakovaném podání je cca 23 hodin, takže po 72 hodinách po ukončení užívání by obecně konzumace alkoholu neměla vadit, pokud máte v pořádku játra a ledviny. Nicméně obecně nelze doporučit konzumaci tvrdého alkoholu ve větším množství, ať už po antibiotické léčbě nebo ne.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: