Antibiotika - alkohol

Chci se zeptat, ode dneška 14.10. jsem začala brát antibiotika Nitrofurantoin ratipharm, tento víkend bych chtěla jít na rozlučku, kde se bude popíjet a chtěla bych se zeptat, jestli je možné třeba v sobotu 18.10.vynechat atb vzít jen ráno a odpoledne a večer vynechat, kvůli pití, a dále pak pokračovat v neděli tak jako vždy, ovlivní to nějak účinek nebo se mi muže něco stát když si v jeden den nevezmu 3x tobolky ale jen dvě? a ještě večer užít alkohol?

Odpověď odborníka:

Jano,
u užívání antibiotik není obecně vhodné konzumovat alkohol.
Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: