Antibiotika amoksilav 1g

dobry den na zanět průdušek jsem dostal tyto antibiotika take mě hroně boli hlava a oči take mam zalehle uši chtěl bych se zeptat jesli mi na to tyto antibiotika zaberou mam podezženi ze mam něco s dutinama byl jsem na pohotovosti a moje doktorka ma dovcu. Po antibiotikach beru je tři dny zlepsily jse mi trochu prudušky ale hlava mě furt boli čelo a oči nejvic po antibiotikach se necitim nejlip je mi po nich nevolno a zacal mě bolet zub a mam takovy divny pocit v ustech tak nevim co si počít.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Je mi líto, že máte krásné dny pokažené zdravotními problémy. Antibiotika jsou léky, které slouží k potlačení bakteriálních infekcí. Amoksiklav je širokospektré antibiotikum užívané často u respiračních infekcí- zánětlivé postižení vedlejších nosních dutin by pravděpodobně náleželo právě k onemocněním, které by lékař antibiotikem mínil ovlivnit. Lék sám o sobě bolest přímo neovlivní, proto je vhodná kombinace například s paracetamolem /vždy pro dospělého 2 tbl jako jedna dávka../.Nevolnost po antibiotiku lze trochu mírnit současným požíváním probiotik /jogurtové kultury/. Vaše lékařka má v době dovolené jistě uvedeného zastupujícího kolegu, v případě pochybností je dobré s ním konsultovat léčbu stanovenou pohotovostním lékařem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: