Antibiotika-antikoncepce

Dobrý den,mám takový problém,že jsem po dobu užívání antikoncepčních prášků a užívala jsem penicilín 500 mg proti streptokokové angíně a zároven jsem pravidelně spala se svým přítelem. v den,kdy jsem to měla dostat jsem měla o půl dne zpožděnou menstruaci což se mi ještě nikdy nestalo a bývá mi po ránu hrozně zle,mám divné chutě na jídlo a stále musím něco jíst,bolí mě prsa a jsem často unavená..mám strach aby to nebyly první příznaky těhotensrví prosím poradte. JAKÁ JE V MÉM PŘÍPADĚ PRAVDĚPODOBNOST OTĚHOTNĚNÍ ??? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Makynko! To, co popisujete, jsou typické ranné příznaky těhotenství. Užívání antibiotik vede ke snížení antikoncepční účinnosti hormonů. Proč s přítelem spíte v době své nemoci, kdy berete antibiotika?

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Penicilin | Od: Nikola | 16.10.2009 18:32
Dobrý den, minulý týden jsem dostala penicili 500 mg proti streptokokové angíně. Brala jsem je během 7-denní pauzy. Včera jsem si brala poslední prášek antibiotik a také jsem si vzala první tabletu HA. S přítelem sme používali kondom,takže to je ok. Chtěla jsem se zeptat kdy budu zase chráněná. Antibiotika jsem brala týden.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: