Antibiotika bez vyšetření

Dobrý den. Byla jsem u svého gynekologa a ten mi chtěl nasadit antibiotika. Mám neustále urologické problémy, půjdu na urologii, měla jsem již jedny antibiotika triprim a právě pan gynekolog mi chtěl dát další, prý pro jistotu, kdyby tam náhodou byl třeba gynekologický zánět, že je to prý menší zlo než být neplodná. Ultrazvuk mě dělal a říkal, že vše je v pořádku, ale výtěr nedělal. Dost mě to rozhodilo a lekla jsem se toho, že bych třeba mohla být neplodná a proto bych se chtěla zeptat, zda žena může mít v sobě zánět, aniž by to prokázalo nějaké vyšetření? Gynekologický zánět se přeci pozná z výtěru nebo z ultrazvuku? A ještě bych se chtěla zeptat, jak probíhá vyšetření na předpis antikoncepce. Chtěla bych dostat antikoncepci, ale dost mě děsí to, že se může stát, že žena dostane nevhodnou antikoncepci nebo že může mít z ní až krevní sraženinu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zánět se pozná z vyšetření a laboratoře, na ultrazvuku nemusí být patrný, před předpisem antikoncepce je pečlivá anamneza a vyšetření, existují pro ni samozřejmě kontraindikace, risiko možných vedlejších účinků je bohužel možné u každého léku, ale pečlivým výběrem vhodnosti antikoncepce pro danou pacientku se dá minimalizovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: