Antibiotika cefzil a ha sunya

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je při užívání antibiotik Cefzil ohrožena účinnost HA Sunyi? Antibiotika beru na zánět vedlejších nosních dutin. Krátce předtím jsem brala Azitromycin, u kterého mi lékařka sdělila, že nenarušuje účinnost HA. Tady u vás v poradně jsem si také četla milion odlišných názorů na stejné antibiotika - např. jeden lékař tvrdil, že antibiotika opravdu snižují účinnost HA a jiný zase naopak, že naprostá většina antibiotik účinnost nesnižuje....tak teda člověče vyber si...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cefzil je cefalosporin,neměl by účinnost HAK ovlivňovat tolik jako peniciliny. Zda 100% ovlivňuje nebo ne Vám přesně neřeknu, doporučuji ještě týden po ukončení léčby užívat kondom.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: