Antibiotika doxybene před dovolenou

Dobrý den, Momentálně máme s přítelem na 10 dní antibiotika Doxybene (200mg, jednou denně) kvůli mému pozitivnímu nálezu ureaplasma. Poslední prášek budeme brát v pátek večer, v sobotu ráno však hned odjíždíme na týdenní dovolenou k moři. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho bude potřeba ještě zvýšená opatrnost před sluncem? Také vím z příbalového letáku, že Doxybene může ovlivňovat účinky antikoncepčních pilulek. Beru Femoden a ráda bych věděla, za jak dlouho po dobrání antibiotik můžu opět spoléhat na jejich účinnost? Děkuji mnohokrát za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, během dne po dobrání antibiotik by už neměla být citlivost ke slunci zvýšená. Vzhledem k antikoncepci je nejvhodnější chránit se ještě jinak až do měsíčků

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: