Antibiotika duomox a antikoncepce

Dobry den, dnes mi pani doktorka predepsala antibiotika duomox. Beru HA Lindynette, ale momentalne mam pauzu,dalsi prasek si vezmu az ve stredu vecer, antibiotika doberu v utery. Bude nejak ovlivnen ucinek antikoncepce?? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Je nutné počítat s tím,že hladina antibiotik v krvi přetrvává ještě po užití poslední tablety a proto může být učinek antikoncepce v tomto cyklu snížen,vhodné by bylo kombinovat s kondomem.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: