Antibiotika, helicobacter pylori

  • Dotaz od: Kupková Petra
  • Publikováno: 8.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Moje maminka (67 let) byla hospitalizovaná proto, aby jí byl odstraněn polyp z žaludeční stěny. Zákrok byl proveden přes krk a navíc se nezdařil, protože vytáhli jenom kousek. V návaznosti na další vyšetření ji diagnostikovali "Helicobacter pylori". Dostala dvaje antibiotika "Klacid a Amoxihexal". reakce na antibiotika byla veliká a musela je vysadit. Lékař (gastro) však uvedl, že jiné léky neexistují a má prostě smůlu. Proto Vás chci porposit o radu. Děkuji KP

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro. Dvojkombinace antibiotik, kterou Vaší mamince předepsal lékař, je skutečně jedinečná. Pokud nebyly důvodem vážné zdravotní potíže, doporučil bych celou antibiotickou kůru podstoupit, Helicobacter může dále způsobit mnohem vážnější problémy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
konam | Od: monak | 4.10.2014 18:16
Dobrý den,
Helicobacter pylori má běžně velké procento lidí.
Pokud se nepřemnoží a nemáte žádné potíže, tak s nimi můžete žít celý život a dožijete se i požehnaného věku. Je to tak trochu nafouknutý strašák a lidé se zbytečné stresují, čímž může vznikat i kyselé prostředí v žaludku a přemnožení HP.

reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: