Antibiotika na angínu a hořkost v ústech

Dobrý den, už týden beru antibiotika Fromilid 500 na angínu. Měla jsem problém s krkem, ale mandle mám pořád napuchlý. Navíc mám hořkost v ústech, je možné , že je to po antibiotikách nebo se to může ještě vztahovat na zánět mandlí? Předem děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Fromilid patří mez makrolidovou řadu antibiotik,kde je hořkost v ůstech při jejich užívání skoro pravidlem.Po jejich dobrání tento nežádoucí ůčinek vymizí. A k dalšímu bodu dotazu- pokud ATB nemají efekt do 3 dnů, měly by se vyměnit !!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: