Antibiotika na zub

Dobrý den, před týdnem jsem přicestoval do Francie, kde pracuji. Dobýral jsem na zánět nosohltanu atb. Penbene 1500000 po 8 hodinách. Tyto atb jsem dobral včera. Už při cestě do Francie mě pobolíval váček pod šestkou (zub je bez nervů). Dnes když už bolest zubu byla strašlivá, jsem musel do Aix kde mi dentista předepsal Clamoxyl (Amoxicilline) 500mg 2 tabelty ráno 2 večer. Prý nelze zub vytrhnout dokud nebude zánět pryč, hrozila by otrava krve. Zajímalo by mě, zda nezačínám zobat další atb nadarmo, když ty atb co jsem měl na angínu mi na zánět pod zubem nijak nepomohly.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika by mohla překlenout akutní stádium a lékař by se mohl pokusit o záchranu zubu (samozřejmě nelze určit bez RTG), extrakci je jinak možné provést kdykoliv, otrava krve zde nehrozí. Pokuste se tedy domluvit s místním stomatologem, zda zub půjde zachovat či nikoliv. S pozdravem MUDr. Martin Lamm

MUDr. Martin Lamm
MUDr. Martin Lamm

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá zubní ordinace Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: