Antibiotika při otěhotnění

Dobrý den, Je mi 34let. Jsem těhotná asi 6týdnů, dnes mi to i gynekolog potvrdil. Jenže jsem asi otěhotněla při brání doxybene 200mg, 1tableta denně 20dnů.léčila jsem se na nízkou formu boreliozy. Po dobrání atb.mi v krvy zjistili stále malé množství boreliozy. Měla bych jít na přerušení? Je tam asi velké ryziko. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doxybene je kontraindikován v graviditě, je nutné přesně zjistit jak veliké je to těhotenství a když by podávání léku bylo v době po početí, bylo by nejlepší obrátit se na genetickou poradnu, kde vám stanoví výši risika. První je ovšem nutná přesná datace těhotenství,.Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: