Antibiotika-test

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli antibiotika mohou ovlivnit test na cukrovku. Jedná se o Augmentin 1g dobral jsem je týden před testem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samotný Augmentin, navíc užívaný týden před vyšetřením, by výsledky ovlivnit neměl. Probíhající infekční zánět však výsledky zkreslit může. Pokud je závěr vyšetření abnormální, doporučuji zopakovat s určitým odstupem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: