Antibiotika u dětí

Dobrý den, ráda bych znala váš názor pro srovnání. Můj dvouletý syn měl za posledního půl roku čtvery antibiotika. Vím, že někdy není vyhnutí, ale zdá se mi to za tak krátkou dobu dosti. Nemůže mu to nějak uškodit? Celkově si myslím, že antibiotika dostává často. Když mu bylo šest týdnů,tak měl zánět kyčle a v nemocnici je bral celý měsíc. Je dobré udělat po antibioticích krevní obraz??Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se objeví nepř. ten zánět kyčle, jsou antibiotika nevyhnutelná a nutná. Ale je otázka, zda byla nutná i v dalších případech. Pokud měl syn prokázanou bakteriální infekci, tak jistě ano. Pokud by měl pouhou virosu, tak je antibiotická terapie zbytečná, Ale to takto na dálku nemohu posoudit. Bylo by dobré vždy provést výtěry a antibiotika nasazovat cíleně jen podle nálezu v kultivaci. Kontrola krevního obrazu je vhodná tehdy, když chceme posoudit, zda už skutečně zánět není v těle přítomen ( nesouvisí to tedy přímo s antibiotiky). Nedělá se to běžně, záleží případ od případu, podle klinického nálezu na pacientovi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: