Antibiotika v práci

Mám angínu, dostala jsem antibiotika Ospen 1500 na 10 dnů. Mám jenom takový obolavělý krk, ráno mě bolelo v krku hodně-bolest mi šla až do pravého ucha, proto jsem šla k lékaři, ale během dopoledne mi to přešlo jenom do takového pobolívání. Nemám teplotu, kašel ani rýmu. Prostě jen ten obolavělý krk, ani se nedá říct, že bolest, spíš odřený. Jinak se cítím docela dobře. Je možné jít do práce po víkendu (tj. za 2 dny)i s antibiotiky, když se jinak cítím dobře? Sedím jen v kanceláři. Také bych se chtěla zeptat, zda budu pro okolí stále nakažlivá i za ty už defacto 3 dny braní antibiotik? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Spíše bych doporučovala klid doma, infekční ještě jste 3 dny po braní ATB, vhodné je do práce jít až po dobrání, nebo pokud byste hodně pospíchala, cca 7. den. Hezký den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: