Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8 týdnu těhotenství a před týdnem mi lékař nasadil antibiotika Duomox 1000 po 8 hod/1 tbl. Může to nějak poškodit plod? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o širokospektrý penicilín, který je právě lékem volby v těhotenství. Nemusíte se obávat negativního vlivu na miminko - je naprosto bezpečný, váš pan doktor ví co dělá. Abyste předešla případným zažívacím potížím, můžete doplňovat živé trávicí bakterie - ve formě jogurtů, kefírů, zákysů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: