Antibiotika v tehotenstvi

Dobry den,od listopadu jsem trpela na zanet mocovych cest zpusobenou bakterii E.coli,v listopadu mi byl nasazen Amosiklav,po dobrani se infekce vratila a brala jsem nitrofurantoin-ratiopharm,po te co se infekce znovu vratila my byli nasazeny dalsi ale bohuzel nevim nazev jen ze to koncilo Forte,v lednu jsem byla zcela bez antibiotik a to jsem otehotnela jenze mi byla nalazen zanet vejcovodu a pochvy a nasazen Unasyn a polygynax to jsem byla cca v 3 tydnu,moje gynekolozka me presvedcuje ze antibiotika nebudo mit zadny vliv na zdravy plodu ale radeji se obracim jeste na Vas.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, žádné z uvedených antibiotik nemá vliv na plod - v těhotenství je sice lepší se lékům vyhnout, pokud jsou ale potřeba antibiotika, vybírají lékaři taková, která těhotenství neohrozí.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: