Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, Nedávno jsem dobrala antibiotikum OSPEN 1500 na angínu, ale nevěděla jsem ještě, že jsem těhotná. Může to nějak uškodit plodu? Jsem asi tak ve 3 - 4tt těhotenství. Děkuji

Odpověď odborníka:

Ospen je penicilin a jeho toxicita je naprosto minimální. Ostatně v 3-4 týdnu je mimčo ve fázi "všechno nebo nic" - cokoli, co děláte, mu buď neublíží vůbec, nebo jej zabije. Pokud přežilo, bude v pořádku. O léčbě přesto informujte svého gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: