Antibiotika vs. antikoncepce

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika Ospen1000, můžou nějakým způsobem oslabit mnou antikoncepci Bonissa ? Tuto Antikoncepci užívám 5 měsíců.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Uvádí se, že antibiotika všeobecně a penicilinová též mohou snižovat účinnost per orální hormonální antikoncepce. Proto se během užívání antibiotik, v případě pohl. styku, doporučuje další antikoncepční metoda - prezervativ, spermicid

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: