Antibiotika vs antikoncepce

Dobrý den, beru HAK Rhonia a minulý týden jsem brala antibiotika Zetamac 2g (s prodlouženym uvolňováním). Chtěla jsem se zeptat, zda tyto antibiotika mají vliv na mou antikoncepci a pokud ano jakou dobu od užití antibiotik. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vliv antibiotik na antikoncepci je přeceňován, týká se jen některých například proti TBC jiná antibiotika z velká části účinek nesnižují, buďte bez obav, pokud chcete mít absolutní jistotu použijte v tomto cyklu kondom, i když je to více méně až přílišná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: