Antibiotika vs. antikoncepce

Měla bych velikou prosbu. Od lékaře jsem dostala antibiotika Klacid/7tablet. Antikoncepci kterou už tři roky užívám se jmenuje Adele. V pondělí ráno jsem vzala poslední tabletu antibiotik a v úterý večer jsem měla pohlavní styk chráněný pouze antikoncepcí, kterou jsem brala už 14 dní před onemocněním a i po celou dobu užívání antibiotik. Je pravděpodobnost otěhotnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antikoncepce bude mít sníženou účinnost, pokud jste začala brát antibiotika až v polovině cyklu, mělo by vše být v pořádku. Každopádně doporučuji ochranu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Qlaira a antibiotika | Od: Radka | 30.10.2014 10:59
Dobrý den, užívám antikoncepci Qlaira, 10.den užívání antikoncepce jsem začla brát antibiotika Klacid (14tablet) a dobrala jsem je včera. Zároveň jsem včera měla nechráněný sex. Mohla bych otěhotnět? (popř. mám si jít koupit postinor?) Děkuji za odpověď
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: