Antibiotika výtok přetrvává

Dobrý den, neměla jsem žádné problémy jako pálení, jen jsem měla výtok, doktor řekl, že mám bublinkový výtok a trochu mykozu. Dostala jsem orální Antibiotika Entizol 3 denně po dobu asi 6 dní. Ale výtok mám stále. Jsem tedy vyléčená nebo jsem brala antibiotika zbytečně? Je vůbec nutné podávat antibiotika, když jsem neměla žádné pálení ani svědění, jen lehce výtok? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V případě zánětu pochvy se léčba stanovuje na základě pohledu, kdy lékař podle charakteru výtoku určí, o jaký druh zánětu by se mohlo jednat. Dle toho se pak nasadí léčba. Samozřejmě se může stát, že tímto způsobem se nastaví léčba, která zcela nepokryje celou infekci. Doporučoval bych nyní po Vaší léčbě cca. týden zavádět vaginální probiotika ( koupíte v lékárně). Pokud Vám budou potíže přetrvávat, bude zřejmě potřeba odebrat vzorek na bakteriologii.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: