Antibiotika xorimax 500 a ha lunafem

Mám dotaz ohledně antibiotik Xorimax 500 a jejich možné snížení účinnosti na HA Lunafem. Přítelkyně brala Xorimax po dobu 2 dní vždy 2x denně. Chtěl bych vědět jestli je možné narušení 100% ochrany antikoncepce při takto krátkém používání antibiotik. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Václave, ano, při užívání antibiotik je možná snížená účinnost antikoncepce, proto při jejich užívání doporučujeme ještě jednu antikoncepční metodu, např. kondom. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: