Antibiotikum

dobry den rad bych se zeptal jak je skodlive brat casto antibiotika během posledniho pul roku jsem měl asi 4 krat antibiotika nebo penicilin nedavno jsem dostal penicilin asi před třemi tydny ted jsem chyt zanět prudušek a na pohotovosti mi napsali amoksiklav 1G neni mi po něm nejlip ale beru ho ale předtim jsem měl antibiotika v listopadu , prosinci, březnu a ted znova jak mě to ohrozí a taky bych rad věděl jesli si nemam vzit broncho vaxom na imunitu a jak ho brat bohuzel mam už jen dvě plata TZ.20 tablet staci to nebo musim deset dokoupit a jak se to bere a jesli to nebude mit naky vliv na ten amoksiklav 1g bohužel se mi to neustale vraci ten zanět prudušek co s tim děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba antibiotiky by měla být velmi uvážlivá především z důvodu nebezpečí bakteriální rezistence. V dnešní době je dobrým vodítkem hodnota CRP. Broncho-Vaxom doporučuji brát vždy 10 dní v měsíci v celkové době třech měsíců, dále by bylo vhodné plicní (příp. imunologické) vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: