Antibiotikum

Dobrý den. mám dost specifický dotaz který mi zatím žádný lékař nedokázal odpovědět. musím vše nejdřív uvést na pravou míru aby nedošlo k nedorozumění . osobní info : Jsem mladý muž , 80kg , 180cm ,nekouřím, nefetuji . Mám cronovu nemoc - jsem jedním ze šťastnějších majitelů této nemoci . Beru Azaprim nebo Imuran a téměř o ní od nálezu nevím (už to bude přes 8 let ) . lékaři se dokonce museli znovu přesvědčit zda to prve nediastikovaly chybně.Alergii na léky jsem nikdy žádnou neměl . Pouze mám slabou na pyl na kterou beru zodac dle svého uvážení - (slupnu tak 15 prášku do roka) . jiné léky neužívám.Na žádné léky včetně antibiotik jsem nikdy žádnou alergii neměl a vlastně se nikdy neprojevovaly ani vedlejší účinky . mimo pupeční kýly (12let ) jsem nikdy neprodělal žádnou operaci a neměl žádnou zlomeninu. tlak v normě. rodinné info : oba rodiče vysoký tlak . první děda od mládí problémy se srdcem včetně operací . druhý děda 2x infarkt, 2x mrtvice . babička - rakovina kůže sestra 1x kolaps stav - z nezjištěných důvodů . a teď o co mi jde : Jsem zastáncem survivalu - jde o zájem o dovednosti přežití. připravuji si evakuační zavazadlo pro případ apokalipsi , útoku mimozemšťanů, válku ... to je celkem fuk. Povedlo se mi sehnat člověka ze zdravotnictví který má přístup k lékům které jsou normálně na předpis. PODOTÝKÁM ŽE NEMÁM DŮVOD LÉKAŘŮM NEDŮVĚŘOVAT A LÉČIT SE SÁM A POKUD BUDE CIVILIZACE VE FUNKČNÍM STAVU NEHODLÁM SE O PRO NORMÁLNÍHO SMRTELNÍKA ABSOLUTNĚ NEDOSTATKOVÉ A VZÁCNÉ LÉKY JAKÝMKOLIV SAMO LÉČENÍM PŘIPRAVOVAT. ANI BYCH SI TO NETROUFL RISKOVAT. Antibiotika otázka : 1.) předpokládám že pro výše uvedené účely by bylo vhodné něco co lze užít na běžnější nemoci jako zápal plic a úrazy tipu pořezání ,postřelení,popálení a podobně kdy se má rána tendenci zanítit. zkuste to prosím vzít ve stylu že víte že zítra nastane apokalypsa a vy máte možnost si nějaká antibiotika přibalit přičemž máte cronovu nemoc. jaká antibiotika si obstaráte ? pokud mohu poprosit o více názvů . můj zdroj nemá přístup úplně ke všemu. PS : jsem si vědom že léky z pochybných zdrojů jsou extrémně rizikové a jakékoliv samo léčení lze důrazně nedoporučit. nicméně jak jsem uvedl - je to pro naprosto vijmečné stavy bez dostupnosti služeb lékařů a budu rád když léky za pár let budu moci vrátit nepoužité. Snažně prosím o odpověď přímo na otázku . Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jako antibiotika první volby se užívají např. Amoksilav (Augmentin) či Fromilid (Klacid), příp. Biseptol a Deoxymykoin. Crohnova choroba není kontraindikací jejich podání.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: