Antibiotiky doxyhexal 200 tabs - 2 x denně

Dobrý den, dnes jsem byla opět u lékaře s výtokem (s příměsí i krve) a předepsal mi antb. doxyhexal 200 - brát 2 x denně po dobu 10 dnů a polygynax vaginální tobolky 6 ks. Výtoky mám dlouhodobé, asi před dvěmi měsíci jsem byla u gynekolaga a ten mi dal vaginální tobolky, které asi zabrali jenom chvíli. Výtok s příměsí krve mám hlavně po změně anikoncepce, kterou jsem změnila před dvěma měsíci. Já se chci zeptat, zda tyto antb. jsou správně dávkované, v příbalovém letáku je dávkování poloviční. Mám obavy i z rakoviny děložního čípku, na cyto chodím jednou za rok. Asi se moc hlídám a nyní se bojím těch atb. Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dávkování dle rozhodnutí lékaře je naprosto správné. Není také se třeba obávat, že by antibiotika zvyšovala pravděpodobnost výskytu rakoviny děložního čípku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: