Antibiotitka+antikoncepce

Dobrý den, mám takový dotaz. Na léčbu angíny mi doktor předepsal antibiotika Doxybene 100mg která budu užívat týden. je tam psáno že můžou snížit účinek antikoncepce.. proto se ptám, jak dlouho po doužívání antibiotik je vhodné používat kondom, aby ochrana před otěhotněním byla stoprocentní? děkuju moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžná antibiotika nesnižují účinek antikoncepce. Chcete-li používat kondom, není třeba tak činit po ukončení léčby.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: