Antidepresiva

Dobrý den,mám přítele,který bere od května Asentru 100.Jenže problém je v tom,že na ty ad kouří skoro denně marihuanu a pije alkohol.Léky mu zabraly tak funguje,ale brní mu občas obličej,rty a někdy špatně vidí.Jsem z něho uplně zoufalá.Chtěla jsem se informovat pro sebe,kdyby se vším přestal je tu nějaká naděje,že by se mu to po těch ad upravilo a zmizely by mu ty tělesné příznaky a mohl by ty léky někdy vysadit?Nebo by musel navýšit a pak kdyby abstinoval se mu zpravilo.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alkohol a antidepresiva se nemají moc rádi. Já osobně nejsem v oblasti alkoholu žádný moralista, lidem co nejsou závislí povoluji skleničku, denně, vím že se dají dvě. V případě vašeho přítele seš jedná asi o něco jiného. Tato kombinace je opravdu vražedná a měl by se s tím svěřit svému lékaři co nejdříve. Záleží na spoustě faktorů jak jeho organismus by zareagoval na případnou abstinenci. Možná by se nestalo nic možná by měl vážné abstinenční příznaky. Nicméně, kde je vůle tam lze přestat a abstinenční příznaky jsou léčitelné. Pacienti s Nejzávažnějšími formami alkoholové závislosti musí být někdy při odvykání i hospitalizováni, protože se může jednat o život ohrožující stavy. ale to předbíhám, ale opravdu bezu lékařské pomoci to asi nezvládne. hodně štěstí dr. Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: