Antidepresiva

Dobrý den pane doktore. Strašně vás prosím poraďte. Je mi 17 let a chci začít brát antidepresiva. Je to v mém věku dobrý nápad? Důvod brát antidepresiva je jednoduchý. A to že mám v hlavě nutkavou a neodbytnou myšlenku. A to že jsem gay. Zkoušel jsem se obracet na sexuology a všem, kterým jsem psal, tak mi řekli, že jsem heterosexual. Ale já tu myšlenku mám v hlavě furt. Opravdu často se mi stává, že se mi opravdu líbí kluci ( každý den). Prosím poraďte ohledně těch antidepresiv nebo jak se té mašlenky zbavit jinak. Tu myšlenku řeším již asi rok. Předem vám nesmírně děkuji za odpověď. Prosím poraďte ještě dnes.

Odpověď odborníka:

Milý Pavle. Je třeba, abyste zrušil " toxické myšlení". Je to fenomén,která se nenechá ničím a nikým přesvědčit a mele si stále svou,navzdory názorům odborníků,kteří vynesli erudovaný verdikt. Antidepresiva toxické myšlení nezlepšují.Ba naopak... říká má mnohaletá zkušenost. Medikace posiluje Ego,které je " výrobcem" toxického myšlení. Afinita k tomu a onomu pohlaví u většiny z nás v průběhu života kolísá. Je to běžný a fyziologický děj. Za pocity se nestyďte. Moji homosexuální kamarádi jsou mi stejně blízcí jako Ti heterosexuální:-) Sportujte denně, máte li závislost, zrušte ji. Choďte do sauny. Nekonzumujte internet a hry. Plánujte budoucí profesi a připravujte se na ni. Nebojte se jakýchkoliv pocitů. To co cítíte není ničím nečistým. Choďte co nejčastěji do přírody a naslouchejte často tichu. Cítím s Vámi a držím Vám palce. Vřele Vám děkuji za důvěru. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: