Antidepresiva

Mam obavu a strach že kdyz začnu brát antidepresiva, které mi predepsal psychyatr, že přestanu mit tak velké ambice a dobrou náladu i chuť do života. Jsem totiž veselý člověk, ale predepsali mi prasky na mou fobii a úzkost. Ovšem nevim jestli se tedy nemůžu změnit nejak ja co se tyče povahy nebo podobnych veci ?

Odpověď odborníka:

Nepíšete, jaké léky Vám psychiatr předepsal. U psychiatrických léků může být účinek, ve smyslu útlumu, apatie, zvýšené únavy apod.. Vaši léčbu by jste měla ale konzultovat se svým psychiatrem. O svých obavách mu říci a také to, co od léčby očekáváte. Když se zkombinuje medikamentózní léčba s psychoterapií, může být léčení efektivnější.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: